Tel: 013 5299200 - Mail: info@znibv.nl Facebook Facebook
ZNI gewoon beter” width=

Duurzaam.

duurzaam

Het gebruik van duurzame energie wordt binnen onze maatschappij steeds belangrijker, zo ook in de bouwsector. Zuid-Nederlands Installatiebedrijf past in toenemende mate duurzame installatieconcepten toe. Wat is er zoal mogelijk?

Zonnecollectoren met een zonneboiler
Een zonneboiler bestaat uit één of meer collectoren op het dak en een zonneboiler in de buurt van uw cv-ketel. Een zonneboiler is dus een aanvullend systeem op de cv-ketel (en zorgt niet voor de verwarming van de woning). Een zonneboiler werkt als volgt:

  1. Eén of meerdere zonnecollectoren op het dak vangen zonne-energie op en zetten dit om in warmte. Deze warmte wordt vervolgens door een vloeistof opgenomen en rondgepompt.
  2. Via een warmtewisselaar in het voorraadvat (zonneboiler) wordt deze warmte afgegeven aan het leidingwater.
  3. Wanneer warm water wordt afgenomen stroomt het voorverwarmde leidingwater via een ketel naar het tappunt. De ketel meet de temperatuur van het leidingwater en warmt het water indien nodig bij.

HR-SolarWij installeren zonneboilersystemen van het fabrikaat HR-Solar. Voor meer informatie klik hier.

zonnecollector met boilerPrincipe-opstelling van zonnecollector met zonneboiler
Zonnepanelen (PV-panelen)
Zonnepanelen (PV-panelen) bestaan uit losse cellen van silicium. Op een dak liggen meestal meerdere panelen welke onderling gekoppeld worden. De panelen zijn vervolgens gekoppeld aan een omvormer (inverter), een kastje met een transformator welke de gelijkstroom omzet in wisselstroom welke geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Deze omvormer hangt meestal op zolder, onder het dak waar de panelen op liggen. Vanuit de omvormer gaat er een aparte kabel naar de meterkast. Een deel van de opgewekte stroom wordt in het eigen huis gebruikt. De elektriciteit welke niet wordt gebruikt, wordt aan het algemene net teruggeleverd en wordt verrekend (gesaldeerd) op uw totaal jaarverbruik, wat resulteert in een lagere rekening.

Neemt u voor meer informatie, advies of een offerte contact met ons op.

opstelling zonnepanelen principe-opstelling van zonnepanelen
Naar boven