Zuid-Nederlands Installatiebedrijf (ZNI) uit Berkel-Enschot werkt al langer samen met industrieel vastgoedontwikkelaar Prologis en bouwkundig aannemer ASK Romein bij projecten in Zuid-Nederland. Voor distributiecentrum 2 (DC2) op Prologis Park Waalwijk verzorgden zij alle w-installaties, van sanitair tot verwarming, koeling en ventilatie.

In een ‘functional description’ gaf Prologis aan, aan welke eisen de installaties moesten voldoen. “Om te zorgen dat het pand voldoet aan de gewenste BREEAM Very Good certificering hebben we verschillende voorzieningen geïnstalleerd”, vertelt Fred Reniers van ZNI. “O.a. automatische toiletspoeling (middels sensoren), energiebesparende donkerstralers die juist in warehouses als deze zorgen voor een hoog rendement, veel comfort en een lage NOx-uitstoot, en een energiemonitoringsysteem waarmee het energieverbruik per afdeling en per bouwlaag kan worden bijgehouden. Het regenwater wordt opgevangen in een bassin zodat het kan worden hergebruikt voor het doorspoelen van het toilet.”

WELL certificering
“Het gebouw beschikt tevens over diverse WELL features, wat betekent dat het medewerkers een gezonde werkomgeving biedt. Op verschillende plekken in het gebouw heb je groene wanden, wij hebben zorggedragen voor de afvoer en de sproeivoorzieningen. Daarnaast hebben we in het pand een aantal Join The Pipe drinkwatertappunten gerealiseerd. Samen met WELL adviseur M3E hebben we bovendien op basis van CO2 berekeningen de ventilatie voor specifieke ruimtes aangepast. Zo is het voor iedereen een aangename plek om te vertoeven!”Zuid-Nederlands Installatiebedrijf (ZNI) uit Berkel-Enschot werkt al langer samen met industrieel vastgoedontwikkelaar Prologis en bouwkundig aannemer ASK Romein bij projecten in Zuid-Nederland. Voor distributiecentrum 2 (DC2) op Prologis Park Waalwijk verzorgden zij alle w-installaties, van sanitair tot verwarming, koeling en ventilatie.

Bron artkel: https://industriebouw-online.nl/

Bron foto: prologis.nl

DC2 Waalwijk